eu nu ma citesc
scriu pentru ca atunci gandesc ca,
gandesc

miercuri, 19 mai 2010

Te gandesti la viitor?


Cat de mincinos trebuie sa fii, sa NU recunosti ca vrei ceva de la ziua de maine, de la saptamana ce te asteapta, de la fata ce ti-a zambit.....ori de la viitorul, apropiat sau indepartat?

Raspunzand la a mea intrebare, spun: mare mincinos!.. Pt ca, nu cred ca exista specia oamenilor care traiesc doar in prezent...(excluzandu-i pe cei cu boli incurabile terminale, handicapuri mari psihice, sau droguri puternice folosite zilnic..)Oamenii 'sanatosi', sunt dependenti de siguranta zilei de maine, cu " painea noastra cea de toate zilele".....Si chiar de refuza sa se gandeasca la moarte si la semnificatia ei..unii traiesc si dupa viitorul dincolo de pamanat..agatandu-se de rai-iad.
Nu acuz pe nimeni, stiind ca subconstientul ne domina viietile, si ca din prostie ne hranim cu negare...Dar rog , locuitorii creati in 6 zile si obligati la odihna intr-una, sa nu spuna ca traiesc doar clipa..... ca absorb doar lucrurile marunte si ca nu se gandesc la viitor..... cand merg la scoala, vanand diplome....cand injura traficul din jurul orei 8, dinspre biroul cu leafa deja impartita....cand fac credite, platesc rate la asigurare...sau folosesc metode contraceptive..

Ci sa recunosca, ca stiu cum ar vea sa fie pictat viitorul lor.....si ca rar exista nopti in care nu viseaza macar o nuanta din el....dar le e frica de esecul neinplinirii lui

Un comentariu:

  1. Frica de neimplinirea viitorului sau de esecul materializarii picturii viitorului realizate intre doua clipiri, sau pur si simplu imposibilitatea de a avea certitudinea implinirii dorintelor legate de acel viitor. nu depinde de tine ceea ce iti doresti. iar visul de o noapte sau de toata viata se realizeaza treptat, cu fiecare fata care iti zambeste, cu fiecare zi si fiecare saptamana care trece si care iti ramane pana cand ajungi la momentul tragerii liniei. iar acel moment poate veni in drum spre scoala, cand un participant la traficul din jurul orei 8 nu-si mai poate stapani nervii si neatentia lui de o secunda te poate pune sa-ti calculezi realizarile si esecurile vietii.
    pana la urma traim visand sa ne implinim visele si visam sa traim pentru a ne implini acele vise. dar in rest ce facem? ne traim clipa sau doar o visam? de aceea eu spun ca exista o singura solutie la viata: sa o traiesti!
    optiunea e a ta cum...

    RăspundețiȘtergere